Суд у Херсоні визнав порушення карантину у відмові показати документи поліції

Фото: visti.ks.ua

Поліцейські стверджували, що чоловік перебував у громадському місці без маски. Однак, фактично, маска в нього була, тільки спущена на підборіддя. Також суддя не змогла визначити чи було місце громадським. Зауваження зробила через те, що чоловік не показав документи поліції.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на постанову Херсонського міського суду від 28 квітня 2020 року.

Херсонські поліцейські склали адмінматеріали за статтею 44-3 (“Порушення правил щодо карантину людей”). Стаття передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 34 тисяч для звичайних громадян і до 170 тисяч – для посадових осіб.

У матеріалах, які поліцейські направили до суду, значилося, що громадянин Азербайджанської Республіки 9 квітня знаходився біля будинку на вулиці Комкова у Херсоні без захисної маски та без документів, чим порушив вимоги постанови Кабміну №211 від 11.03.2020.

Під час судового розгляду чоловік свою вину визнав частково та пояснив, що був у масці, яку приспустив на підборіддя, оскільки пив каву. Проте дійсно документи на вимогу представника поліції не надав, оскільки не довіряв йому і були підстави вважати, що останній може їх не повернути.

У матеріалах провадження, зокрема, була фотографія чоловіка, з якої видно, що він дійсно був у масці, яку спустив на підборіддя.

Суддя Херсонського міського суду Людмила Валігурська зазначила, що з наданих поліцією матеріалів неможливо визначити чи є громадським місцем територія за адресою вул. Комкова, м. Херсон, біля будинку №69 (сусідній будинок поряд з Херсонським державним аграрним університетом).

Доведеним фактом суддя визнала лише те, що громадянин Азербайджану не надава поліцейському документи. Тож визнала винним чоловіка. Щодо покарання – суддя обмежилася усним зауваженням.