В Івано-Франківську священника оштрафували на 34 тисячі гривень за порушення карантину

Івано-Франківський міський суд. Фото: пресслужба суду

Івано-Франківський міський суд оштрафував священника УПЦ Московського патріархату на 34 тис. грн за порушення правил карантину.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на постанову від 21 травня.

21 квітня священник провів масовий релігійний захід без забезпечення учасників засобами індивідуального захисту.

На засідання до суду священник не з’явився. Йому телефонували з суду, але абонент не відповідав.

Із його письмових пояснень вбачається, що чоловік є священником Івано-Франківської православної церкви Московського патріархату та 21 квітня 2020 о 8 ранку проводив літургію, де зібрались парафіяни у кількості 20 осіб. З них близько 6-8 стояли в храмі, а решта – на подвір’ї храму. Про те, що прихожани мали себе захисти масками священнику було відомо, однак під час хресної ходи близько половини прихожан були без масок.

Також під час освячення люди були без масок, не дотримувались правил карантину. З цього приводу священник визнає свою провину у вчиненому, що не забезпечив дотримання антикарантинних заходів під час святкування пасхальних свят.

Суду було надано відеозапис події, з якого видно, що під час освячення людей водою священник та близько половини інших учасників заходу були без респіраторів або захисних масок і на території храму не дотримувались дистанції.