Севастопольський «суд» призначив українцю 10 років суворого режиму за «шпигунство»

«Міський суд» окупованого Севастополя засудив місцевого жителя до десяти років колонії суворого режиму за звинуваченням у «шпигунстві» на користь України.

Про це повідомляється на сайті «суду», пише Центр журналістських розслідувань.

«В ході розгляду кримінальної справи встановлено, що уродженець Севастополя 1970 року народження збирав, зберігав з метою передачі і передав представнику іноземної держави відомості про місце дислокації військових частин, дійсних найменуваннях військових частин, розкрив штатну чисельність, наявність озброєнь, військової спецтехніки із зазначенням номенклатури – тобто, відомостей, передача яких могла бути використана на шкоду зовнішньої безпеки Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Його затримали співробітники ФСБ Росії.

Російське державне агентство «ТАСС» пише, що українця звуть Євген Янко. Він нібито передавав Україні дані про армію РФ.

«ТАСС» пише, що раніше Янко засудили до 19 років колонії за сексуальне насильство над неповнолітніми. За даними «Інтерфаксу», Янко визнали винним у розбещенні дітей під виглядом лікаря.

Як стало відомо Кримської правозахисній групі, справу розглядав «суддя» Ігор Кожевников, громадянин РФ, колишній суддя Задніпровського районного суду Смоленська, який раніше засудив інших севастопольців – Володимира Дудку та Олексія Бессарабова до 14 років позбавлення волі.