У Шевченківському суді Києва суддя Бугіль обирає запобіжний захід Сергію Стерненку

Сергій Стерненко у Шевченківському районному суді Києва. Фото facebook Сергій Стерненко

У Шевченківському районному суді Києва слідчий суддя розглядає клопотання прокуратури щодо обрання активісту Сергію Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на онлайн-трансляції судового засідання.

Мова йде про події, що сталися вночі 25 травня 2018 року. Сергій Стерненко заявив про замах на нього з боку двох чоловіків. Обороняючись, Стерненко завдав удару ножем, від якого нападник, Іван Кузнєцов, невдовзі помер. Правоохоронці затримали та невдовзі відпустили другого нападника.

Трансляція Судової влади України:

Трансляція Hromadske:

Адвокати Стерненка заявили відвід судді Володимиру Бугілю. Підстава – суддя виносив рішення про арешти учасників Майдану. У клопотанні було відмовлено.

Екс-політв’язень, активіст Володимир Балух постраждав на акції в підтримку Сергія Стерненко. Він повідомив що його били представники правоохоронних органів, після того як відмовилися випускати із залу засідання.

Сергію Стерненку 11 червня 2020 року  про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Стерненко заперечує провину. Його позиція полягає у тому, що умисного вбивства не було, а була необхідна самооборона. Щодо ножа, незаконне носіння якого правоохоронці інкримінують Стерненку, він зазначає, що існує кілька експертиз, які встановили, що ніж не є холодною зброєю.

У СБУ, яке займається досудовим розслідуванням, вважають, що відбулося перевищення меж необхідної оборони. І коли Стерненко завдав поранень одному з нападників, то життю та здоров’ю активіста вже нічого не загрожувало.