Сергій Стерненко на порозі суду порвав ухвалу про свій цілодобовий арешт

Суддя Шевченківського районного суду Києва Володимир Бугіль обрав запобіжний захід активісту Сергію Стерненку – цілодобовий домашній арешт. Саме про такий запобіжний захід клопотала прокуратура.

Про це написав Стерненко на своїй сторінці у facebook.

Активіст зауважив, що виконання ухвали є неможливим, оскільки місце арешту йому призначене за адресою реєстрації – у військовій частині в Одесі.

Суддя обирав запобіжний захід два дні – протягом 14 та 15 червня. Адвокати тричі заявляли відвід судді через те, що раніше він арештовував учасників Майдану. Однак відводи були відхилені. Також суд не задовольнив відвід прокурору.

Стерненко є підозрюваним у справі про «умисне вбивство» та «незаконне поводження зі зброєю», хоча активіст відкидає інкриміновані прокуратурою підозри.
Сергій заявляє, що скористався правом на самозахист, коли на нього був вчинений напад в Одесі. Нагадаємо, під час сутички один із нападників загинув.

Наразі під Шевченківським судом тривають протести та сутички з поліцією. Стерненко порвав ухвалу суду про свій арешт:

Поліцейські затримали активіста Миколу Виговського, ветеранів війни на Донбасі Олександра Кір’якова та Віталія Овчаренка. Крім того, правоохоронці побили нардепа з фракції «Голос» Романа Лозинського.