Захист Пулатова заявляє, що до збиття MH-17 можуть бути причетні українські винищувачі

Олег Пулатов (фото - bellingcat.com)

Нідерландські адвокати, які захищають росіянина Олега Пулатова у справі MH-17, заявили, що прокуратура під час розслідування катастрофи дійшла до хибних висновків. За версією захисту, потрібно розслідувати причетність українських винищувачів.
Версія із українськими винищувачами розкручувалася кремлівськими ЗМІ відразу після катастрофи. Через деякий час про неї «забули», коли стало зрозуміло, що вона не має жодних фактів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на NOS.

Під час слухань у юридичному комплексі у Схіпхолі адвокати Пулатова заявили, що прокуратура помилково робить висновок про те, що літак рейсу MH17 був збитий з ракети «Бук».

Адвокат Баудевейн ван Ейк вважає, що під час розслідування прокуратура Нідерландів занадто покладалася на інформацію та свідків з України, «яка буде зацікавлена ​​у визнанні Росії винуватцем».

За словами Ван Ейка, є вказівки на те, що Україна використовувала пасажирські літаки як «живий щит» для своїх винищувачів.

«Як би неймовірно це не звучало, це необхідно розслідувати», — сказав адвокат.

Слід зазначити, що версія із українськими винищувачами розкручувалася кремлівськими ЗМІ відразу після катастрофи. Через деякий час про неї «забули», коли стало зрозуміло про те, що вона не має жодних фактів.

Захист показав кадри людей, які нібито бачили два винищувачі, коли збили MH17. Юристи хочуть, щоб ці свідки були заслухані.

Адвокат також заявив, що справа складається з понад 40 000 сторінок і включає шість років досліджень, але «важлива інформація відсутня».

«На місці катастрофи не змогли провести криміналістичні розслідування, і воно було без нагляду протягом чотирьох місяців. Тому не можна виключати, що докази були втрачені, змінені або навіть додані», — сказав він.

  • Висунення звинувачень на адресу вищого військового керівництва Росії — лише питання часу. Це стало зрозуміло під час процесу у справі MH17 в Окружному суді Гааги. Стратегія Росії, яка полягає у запереченні присутності армії РФ у конфлікті на Донбасі обернулася проти неї самої. Таку думку має журналіст-розслідувач групи Bellingcat Христо Грозєв.