НАБУ оголосипо підозри керівникам скандального Окружного адмінсуду Києва

Голова ОАСК Павло Вовк. Фото: file.liga.net

Керівник ОАСК Павло Вовк, його заступник Євген Аблов, п’ятеро суддів та голова Державної судової адміністрації отримали повідомлення про підозру.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро України.

НАБУ у Twitter повідомило, що «17 липня 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру голові ОАСК, його заступнику та ще 5 суддям цього суду, а також голові ДСА. Триває процес вручення підозр ще 4 особам».

Йдеться про голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка його заступника Євгена Аблова, голову Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку, а також низки суддів ОАСК.

За даними «Центру протидії корупції», суддів підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади.

На сайті ОАСК також з’явилося повідомлення про те, що у будівлі суду тривають обшуки у «справах Майдану».

«Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб», — зазначає пресслужба суду.

Правоохоронці також розслідують справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

Нагадаємо:

  • «Плівки Вовка»: що відбувається в ОАСК?
    Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) забороняв акції під час Майдану, забороняв призначати членів ВРП по президентській квоті, визнав незаконною націоналізацію «Приватбанку», зупинив дію розпорядження Уряду щодо оголошення конкурсу на посаду голови митниці, заборонив ДБР проводити конкурс до Ради громадського контролю, розглядав позови до президента, який має йти з посади, скасував перейменування Московського проспекту Києва і т.д.