Прокуратура АРК направила до суду обвинувальний акт щодо кримської «судді» Ольги Прохорчук

Колегія суддів Деснянського районного суду у складі Лариси Бабайлової, Романа Вінтоняка та Олени Журавської заочно розглядатиме кримінальне провадження за обвинуваченням у державній зраді колишньої судді Окружного адміністративного суду Севастополя Ольги Прохорчук.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Деснянського районного суду Києва від 24 червня 2020 року та дані судового розкладу.

Підготовче судове засідання призначено у Деснянському райсуді Києва на 27 липня 2020 року. У кінці травня на сайті Державного бюро розслідувань було оголошення про виклик Ольги Прохорчук для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Наразі Ольга Прохорчук є так званою «суддею Ленінського районного суду Севастополя», підконтрольного Росії. З посади судді українського суду її було звільнено 30 січня 2016 року у зв’язку з порушенням присяги. Наразі вона оголошена у розшук.

Це буде друга спроба почати заочний розгляд справи за обвинуваченням Ольга Прохорчук. Голосіївський районний суд Києва у 2019 році повернув обвинувальний акт прокурору через недоліки — у документі не було зазначено місце проживання обвинуваченої.

Як повідомляла «Кримська правозахисна група», Прохорчук ухвалила постанову, якою оштрафувала організатора мирного публічного зібрання Ленура Усманова на 10 тисяч рублів у вересні 2017 року.

Фото з сайту “Кримської правозахисної групи”

На сайті «Судьи России» міститься фото Ольги Прохорчук, а також відгуки користувачів про неї.

Нагадаємо:

  • Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримського судді, який перешов на бік окупантів та став «суддею Верховного суду Криму». Одне з останніх рішень «судді» — залишити в силі вирок прихильнику релігійної організації «Свідки Єгови» Сергію Філатову.