Суд змінив умови домашнього арешту підозрюваному у катуванні співвітчизників в «Ізоляції» Євгену Бражнікову (ОНОВЛЕНО)

Євген Бражніков в ефірі телеканалу «Россия 24». Фото з сайту: svoboda.org

Слідча суддя Шевченківського райсуду Києва Тетяна Овсеп’ян продовжила нічний домашній арешт Євгену Бражнікову, підозрюваному у катуванні утримуваних в тюрмі «Ізоляція» в окупованому Донецьку. Бражнікову заборонено покидати місце проживання з 20:00 до 8:00 години

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 25 червня 2020 року.

Звільнений під час масштабного грудневого обміну утримуваними особами з «Л/ДНР» Євген Бражніков залишиться під нічним домашнім арештом до 23 серпня 2020 року. Бражніков є підозрюваним у кримінальному провадженні, кваліфікованому за статтями 258–3 (участь у терористичній групі) та 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу.

За даними досудового розслідування, Євген Бражніков під час перебування у тюрмі так званого «МДБ ДНР» на території колишнього заводу «Ізоляція», добровільно вступив до складу підрозділу бойовиків. Спільно з іншими учасниками збройного формування він застосовував фізичне насильство та катував своїх же співгромадян, як цивільних осіб, так і полонених військовослужбовців Збройних сил.

У судовому документі вказано, що в обґрунтування клопотання про запобіжний захід прокуратура долучила покази шести людей, які підтвердили обставини

Сам підозрюваний повністю заперечує провину, посилаючись на відсутність доказів у провадженні.

Євген Бражніков був звільнений в рамках обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року. У березні його затримала СБУ. 4 березня у Шевченківському районному суді йому обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. 11 червня Київський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвоката Бражнікова на обраний запобіжний захід.

Виправлення: до цього у новині було сказано, що Євгену Бражнікову суд продовжив цілодобовий домашній арешт, однак умови були змінені на заборону покидати місце проживання у нічний час.

Нагадаємо:

  • Станіслав Печонкін, колишній цивільний заручник бойовиків ОРДО з Горлівки, в інтерв’ю «Українській правді» розповів, що саме Бражніков в «Ізоляції» обливав холодною водою та бив в’язнів задля отримання зізнань.
  • Сам Бражніков у коментарі УП заявив, що у тих умовах різні люди можуть поводитися по-різному. Він також запевнив, що готовий до зустрічі з представниками правоохоронних органів, якщо вони захочуть його допитати.