Суд призначив 4 роки ув’язнення ексбойовику «ДНР», який служив у танковому підрозділі

Фото: СБУ

Чоловік визнав провину та не оспорював викладені в обвинувальному акті обставини. Геннадій Забудько сім місяців служив у танковому батальйоні так званої «ДНР».

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Дергачівського районного суду Харківської області від 7 липня 2020 року.

Суддя Лоліта Калиновська визнала винним колишнього бойовика так званої «ДНР» Геннадія Забудька у вчиненні злочину за частиною 2 статті 260 ККУ (участь у не передбачених законом збройних формуваннях). Суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

Чоловіка затримали співробітники СБУ 21 травня 2020 року на Харківщині. Затримання відбулося коли Геннадій Забудько повертався на окуповану частину Донбасу.

Правоохоронці вилучили у нього військовий квиток так званого «міністерства оборони ДНР» з відмітками про проходження служби та закріплену зброю, а також посвідчення члена фейкового «громадського руху Донецької республіки». У ноутбуці і телефоні бойовика також виявлено фото- та відеоматеріали із доказами проходження служби в танковому підрозділі та застосування ним зброї.

На суді чоловік провину визнав та підтвердив, що у серпні 2016 року приєднався до незаконного збройного формування так званої «ДНР» — його прийняли на посаду «механіка-водія танку Т-72». За службу у лавах бойовиків отримував 15 тисяч рублів РФ на місяць. Через сім місяців, у лютому 2016 року, через внутрішні конфлікти з керівником танкового батальйону був звільнений з військової служби.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Читайте також:

  • У 2017 році Семен Бойцов та Мирослав Мельник приїхали з окупованого Донецька в Одесу. Вони виконували завдання куратора з так званої «ДНР» — мали вбити одного з місцевих активістів. За версією слідства, для цього їх спеціально тренували в Росії. Чоловіки підірвали автомобіль в центрі міста, але, на щастя, обійшлося без загиблих. СБУ успішно затримала обох у той же день. Врешті, один із затриманих провів за гратами 4 місяці, інший — майже 2,5 роки. Першого на свободу відпустив суд — підозрюваний втік від слідства. Другого віддали в ОРДЛО в рамках обміну 29 грудня 2019 року.