«Суд» у Криму призначив Наріману Межмедінову 8 років колонії за участь у батальйоні ім. Челебіджихана

«Суддя» окупаційного «Чорноморського районного суду» Криму Ірина Єрохіна призначила кримчанину Наріману Межмедінову 8 років колонії за звинуваченням в участі в діяльності кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію так званого «Чорноморського районного суду» та російських ЗМІ.

«Суд визнав кримчанина винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за участь в діяльності незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави, з метою, що суперечать інтересам Росії», — цитують повідомлення ФСБ російські ЗМІ.

Згідно з інформацією сайту «суду», вирок Межмедінову 20 липня 2020 року винесла «суддя» Ірина Єрохіна. Кримчанину інкримінували ч. 2 ст. 208 КК РФ (участь на території іноземної держави в збройному формуванні, не передбачений законодавством цієї держави, з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації).

Нагадаємо:

  • 3 лютого в Криму ФСБ затримала мешканця Чорноморського району 55-річного кримського татарина Нарімана Межмедінова, якого російські силовики вважають членом «добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана». Про це стало відомо лише 17 лютого. 4 лютого «Київський районний суд» Сімферополя арештував Межмедінова. За версією слідства, вина кримського татарина полягає в тому, що влітку 2016 року він поїхав на материкову Україну, де вступив до лав батальйону імені Челебіджихана.
  • Засновник батальйону ім. Номана Челебіджихана, бізнесмен Ленур Іслямов спростував участь Межмедінова в його формуванні. За його словами, в батальйоні учасники такого віку не перебували.