В Очакові оштрафували капітана скотовоза DRAGON через незадекларовану валюту

Фото: Facebook Херсонський прикордонний загін ДПСУ

Капітан судна для перевезення худоби DRAGON з Саудівської Аравії отримав штраф у 2,7 млн грн за ввезення незадекларованої валюти, виявленої українськими прикордонниками під час догляду судна у порту Очакова.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Прикордонники Миколаївщини виявили незадекларовані кошти в сумі 106 тисяч доларів США на іноземному судні, що прибуло 30 липня до морського порту Очаків з Саудівської Аравії, повідомляє пресслужба Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби.

«Під час огляду судна, в одній з кают, прикордонники Херсонського загону виявили незадекларовані кошти в сумі 106 тисяч доларів США. Про знахідку прикордонники повідомили представників Чорноморської митниці, які вилучили кошти», – сказано у повідомленні пресслужби прикордонників.

Також прикордонники повідомили, що на капітана судна було складено протокол за ст.472 МКУ «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення» та накладено штраф на суму 2 784 608 грн, що в доларовому еквіваленті дорівнює кількості знайденої валюти.

Судно DRAGON (FALCONIA) Фото: belvadere stanker

Єдиним судном, яке 30 липня прибуло до порту Очаків з Саудівської Аравії, є судно для перевозки худоби DRAGON (IMO: 7303231) під прапором Того, що належить компанії Reina Shipping Ltd. Про це свідчать дані трекера marinetraffic.com.

DRAGON вийшов з порту Джедда (Саудівська Аравія) 18 липня і прибув до порту Очаків 30 липня. Судно збудовано у 1973 році й раніше ходило під іменами FALCONIA, PHILOMENA PURCELL та ESTEFLUT.

Нагадаємо:

  • 21 липня 2020 року Херсонський прикордонний загін опублікував порядок звернення громадян за роз’ясненнями щодо проходження адмінкордону з Кримом.
  • З 15 червня 2020 року Державна прикордонна служба відновила пропуск іноземців в Україну.