ФСБ повідомила про затримання військовослужбовця за «шпигунство» для України

Фото: скріншот відео ЦГЗ ФСБ/ТАСС

Російська ФСБ заявила про затримання в Барнаулі військовослужбовця Ракетних військ стратегічного призначення РФ за «шпигунство» для України.

Про це повідомляється на сайті ФСБ, пише Центр журналістських розслідувань.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації в м. Барнаулі затриманий військовослужбовець Ракетних військ стратегічного призначення, який збирав і передавав в Головне управління розвідки Міністерства оборони України відомості, які становлять державну таємницю», – заявили в російській спецслужбі.

Відносно затриманого російського військового ФСБ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 275 КК Росії (Державна зрада). Військовослужбовцю судом обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Ведеться слідство.

ФСБ також опублікувала відео затримання військового ракетника.

Як з’ясувало російське видання «Сибирь. МБХ медиа», затриманого звуть Сергій Сидорчук, він 1988 року народження, закінчив військову академію в 2012 році.

Нагадаємо:

  • 30 липня 2020 року в окупованому Севастополі ФСБ затримала за підозрою в державній зраді військовослужбовця Чорноморського флоту РФ, який нібито передавав секретні відомості Головному управлінню розвідки Міноборони України. Він заарештований.