Суд заочно обрав запобіжний захід ексміністру екології України Миколі Злочевському

Про те, що запобіжний захід обрано повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час брифінгу 17 серпня 2020 року.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на слова Назара Холодницького, коли керівник САП відповідав на питання журналіста під час брифінгу.

«Перед пресконференцією мені доповів прокурор, що суд обрав заочний запобіжний захід нашому цьому фігуранту. Це додаткова інформація до його оголошення у розшук. Слідство триває, і я впевнений, що ми цю справу закінчимо в рамках строків досудового розслідування, оскільки докази зібрані належним чином», — сказав Назар Холодницький.

Наразі Злочевський оголошений в розшук.

Нагадаємо:

  • 1 липня 2020 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили колишньому міністру екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколі Злочевському про підозру в організації спроби підкупу керівництва антикорупційних органів задля закриття кримінального провадження стосовно нього.
  • 12 червня детективи НАБУ задокументували факт спроби надання неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн. Хабар давали за закриття справи щодо власника «Бурісми» (Burisma Holdings), ексміністра екології Миколи Злочевського. Затримали першого заступника голови ДПС у Києві Миколу Ільяшенка.