Ігор Павловський відкликав заяву про те, що підписав угоду зі слідством під тиском

Ігор Павловський, фото: hromadske

У Приморському районному суді Одеси розпочався розгляд провадження за обвинуваченням Ігоря Павловського у приховуванні злочину — нападу на Катерину Гандзюк. Він погодився на затвердження угоди про визнання винуватості, хоча раніше заявляв, що підписав її під тиском.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на трансляцію судового засідання, опубліковану на YouTube-каналі Судової влади України.

У Приморському районному суді Одеси 16 вересня відбулося підготовче засідання за обвинуваченням Ігоря Павловського. До цього суд відкладав засідання 20 разів.

Павловський попросив суд відкликати його заяву про те, що він підписав угоду про визнання винуватості під тиском.

«Павловський, вами було заключено угоду. Через деякий час після цього було написано заяву, що ви відмовляєтеся від розгляду угоди про визнання винуватості. Розумієте мене?» — сказав суддя Дмитро Осіік.

«Розумію, Ваша честь. Я прошу відкликати цю заяву», — відповів Ігор Павловський.

Також суддя почав розгляд клопотання про залучення до справи потерпілих: батьків, чоловіка Каті Гандзюк. Прокурори заявили, що вони не проти. Адвокати Павловського протестували. Суд оголосив перерву у засіданні. Під час наступного суддя з’ясує думку родини Гандзюк з приводу залучення їх у якості потерпілих. Наступне засідання відбудеться 25 вересня.

Нагадаємо:

  • 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування у провадженні за підозрою голови Херсонської облради Владислава Мангера та помічника-консультанта депутата цієї ж ради Олексія Левіна в організації нападу на Гандзюк.
  • Адвокат Закревська заявила, що Офіс генпрокурора відмовився збирати докази проти Мангера і Левіна в організації нападу на Гандзюк, а потім раптово завершив розслідування. Також, за словами адвокатки, за умовами угоди, Павловський має надати покази у справі нападу на Катерину Гандзюк.
  • У Дніпровському районному суді Києва 28 серпня 2020 року розпочався судовий процес стосовно очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера та експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк.