Підприємця, який взяв на себе провину у «справі рюкзаків Авакова», звільнили від покарання

Володимир Литвин спілкується з одним із адвокатів до початку суду. Фото: radiosvoboda.org

Суд звільнив від покарання підприємця Володимира Литвина, який два роки тому взяв на себе провину у «справі рюкзаків». У провадженні фігурував син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков.

Про це йдеться в ухвалі Червонозаводського районного суду Харкова від 17 вересня. Володимира Литвина звільнили від покарання у зв’язку з тим, що сплив його дворічний іспитовий «умовний» термін. За цей час чоловік не вчинив нового злочину, тобто не порушив умови іспитового терміну. За таких умов закон передбачає звільнення засудженого від покарання.

Прокурор, Литвин та його адвокат підтримали це звільнення. Згідно з Кримінальним кодексом, тепер судимість Литвина вважається погашеною.

Нагадаємо:

  • 31 жовтня 2017 року детективи НАБУ після проведення обшуків за підозрою в розтраті понад 14 млн. грн. при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії затримали сина глави МВС Арсена Авакова Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і керівника IТ-компанії Turboseo Володимира Литвина.
  • Міністерство внутрішніх справ України та його глава Арсен Аваковим назвали дії НАБУ політичним тиском.
  • НАБУ повідомило про підозру Олександру Авакову, Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину затриманим по «справі рюкзаків».
  • 1 листопада Солом’янський райсуд Києва обрав Олександру Авакову, також Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
  • НАБУ оприлюднило корупційну схему розтрати бюджетних коштів у «справі рюкзаків», фігурантами котрого є син глави МВС Олександр Аваков, екс-заступник міністра Сергій Чеботар і керівник IТ-компанії Turboseo Володимир Литвин.