США засудили вирок фігурантам «справи кримських мусульман»

США засудили вирок фігурантам «справи кримських мусульман» (другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»), винесений 16 вересня Південним окружним військовим судом в російському Ростові-на-Дону РФ.

«Ми засуджуємо політично мотивоване і невиправдане засудження Росією сімох кримськотатарських журналістів і громадських активістів до тюремного ув’язнення. Росія повинна припинити застосовувати до українців свої несправедливі закони і корумповані судові процеси, а також припинити незаконну окупацію Криму», – повідомляється на сторінці відомства.

Представництво президента України в АР Крим вважає воєнним злочином винесений Південним окружним військовим судом в Ростові-на-Дону РФ вирок фігурантам «справи кримських мусульман» (другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»).

Нагадаємо:

  • Південний окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону виніс вирок фігурантам «справи кримських мусульман» (другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір»). Ернес Аметов був визнаний невинним і звільнений в залі суду.
  • Марлен Асанов – 19 років колонії суворого режиму
    Мемет Бєлялов – 18
    Тимур Ібрагімов – 17
    Сейран Салієв – 16
    Сервер Мустафаєв – 14
    Сервер Зекірьяев – 13
    Едем Смаїл – 13.
  • «Кримська солідарність» від імені родичів заарештованих і активістів зробила офіційну заяву, вимагає:
  • 1. Негайно припинити кримінальне провадження.
  • 2. Звільнення активістів в залі суду.
  • 3. Повноцінного і всебічного розслідування обставин даної кримінальної справи, яка носить явно політичний і сфабрикований характер.