Верховний суд повернув стару назву вулиці Катерини Гандзюк у Херсоні

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив скаргу Херсонської міської ради на рішення судів попередніх інстанцій, якими було скасовано перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк у Херсоні.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення адвоката Масі Найєма та інформацію з судового реєстру.

«В Херсоні більше немає вулиці імені Катерини Гандзюк. Таке рішення сьогодні прийняв Верховний суд. Ця вулиця все рівно буде переіменована на вулицю імені Катерини Гандзюк. Питання суто часу», — написав адвокат Найєм на своїй сторінці у facebook.

Верховний суд залишив у силі рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня 2019 року та постанову П’ятого апеляційного адміністративного суду від 6 листопада 2019 року, якими скасовано рішення Херсонської міської ради про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк. Касаційну скаргу подала Херсонська міська рада.

На сесії міської ради 22 лютого 2019 року депутати більшістю голосів перейменували вулицю Лютеранську на вулицю Катерини Гандзюк. «За» проголосували 38 депутатів.

Зміна назви спричинило розбіжності в думках херсонців. Були невдоволені тим, що раніше цю вулицю місцева влада відмовилася перейменовувати на честь загиблого учасника бойових дій Руслана Сторчеуса.

Нагадаємо:

  • У Дніпровському районному суді Києва 28 серпня 2020 року розпочався судовий процес стосовно очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера та експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк.
  • Про подробиці розслідування нападу на Катерину Гандзюк читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Чому завершення слідства у справі Гандзюк схоже на «злив».