Одеський суд покарав чоловіка за сепаратистські та комуністичні репости трьома роками «умовно»

Основне покарання склало п’ять років позбавлення волі з конфіскацією всього належного обвинуваченому майна. Воно почне діяти, якщо чоловік протягом трьох років порушить умови випробувального терміну.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Київського районного суду Одеси від 16 жовтня 2020 року.

Серед інкримінованих епізодів у вироку наводиться перепост у соцмережі «Однокласники» тексту з закликом надати фінансову допомогу бойовикам так званої «ДНР». Якщо вірити тексту повідомлення, то кошти мали б бути використані на діяльність підрозділу бойовиків у військових діях проти української армії.

Крім цього, слідчі долучили до кримінального провадження інформацію про те, що чоловік розміщував на своїй сторінці у соцмережі зображення державного гербу та прапору СРСР.

Суд погодився із кваліфікацією дій обвинуваченого за статтями 258–3 (сприяння терористичній організації) та 436–1 (пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні обвинувачений визнав провину, сказав, що розкаюється і зараз негативно ставиться до скоєного, а також не має намір вчиняти злочини.

Від 17 червня по 15 серпня чоловік знаходився під вартою, згідно ухвали суду. Запобіжний захід був продовжений до 12 жовтня.

Суд визнав винним чоловіка за статтею 258–1 та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років із конфіскацією всього належного йому майна.

Також за статтею 436–1 — позбавлення волі на три роки, також з конфіскацією. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим основне покарання склало п’ять років позбавлення волі з конфіскацією.

Суд звільнив обвинуваченого від відбування строку ув’язнення, встановивши йому «умовний» термін на три роки.