Під Київським апеляційним судом поліція розігнала протестувальників, які прийшли на підтримку Антоненка

Прихильники Андрій Антоненка намагалися заблокувати виїзд автозаку з ним із двору Апеляційного суду, Київ, 6 жовтня 2020 Фото: Богдан Кутєпов/ hromadske

Київський апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під вартою до 23 жовтня. Під будівлею суду сталися сутички між поліцією та прихильниками Андрія Антоненка.

Про це повідомляє кореспондент Громадське ТБ Богдан Кутєпов з місця події.

Адвокати Андрія Антоненка клопотали про те, щоб суд відпустив музиканта під домашній арешт чи заставу, посилаючись на те, що їхнього підзахисного тримають у га гратами необґрунтовано. 

Після того, як суд відмовив у задоволенні вимог захисту, прихильники Антоненка спробували блокувати виїзд із двору суду автозаку з обвинуваченим. Силовики намагалися відтіснити людей від автівки, поліція перекрила вулицю Солом’янську, щоб пропустити автозак.

Крім того, один із силовиків наздогнав учасника акції та штовхнув його в спину. Штовхнули співзасновника партії «Демократична сокира» Віктора Трегубова. Обережно, у відео присутня нецензурна лексика.

Трансляція журналіста Богдана Кутєпова з місця події:

11 серпня Київський апеляційний суд відпустив під домашній арешт підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко.

Нагадаємо:

  • Вранці 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Автомобіль належав керівниці «Української правди» Олені Притулі, її в машині в момент вибуху не було.
  • Журналісти з проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP представили власне розслідування вбивства Павла Шеремета.
  • Головне слідче управління Нацполіції засекретило всі судові рішення у справі про вбивство Павла Шеремета для захисту життя осіб, «які беруть участь у кримінальному судочинстві».
  • Поліція затримала підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомив глава МВС Арсен Аваков. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко.
  • Усі підозрювані заперечують причетність до злочину. ЄСПЛ зареєстрував скаргу Андрія Антоненка на незаконність тримання його під вартою та необґрунтоване вручення йому підозри. Аналогічну скаргу до ЄСПЛ подала і Юлія Кузьменко, яка провела сім місяців під арештом.
  • Наразі відкрито кримінальне провадження щодо фальсифікації розслідування у справі вбивства Павла Шеремета.