Прокуратура АРК повідомила про підозру черговому учаснику «самооборони» Севастополя

Фото: сторінка підозрюваного у «Вконтакте»

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя, повідомлено про підозру учаснику «Самооборона Севастополя» Максиму Земенку за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Про це пише Бюро судової інформації з посиланням на повідомлення прокуратури АРК та міста Севастополя.

За матеріалами досудового розслідування, чоловік протягом лютого-березня 2014 року здійснював «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості «Орловський міст» при в’їзді до Севастополя. Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї підозрюваний здійснював перевірки документів громадян та обшукував транспортні засоби, а також брав участь у затриманні українських громадян на території півострова. У пресслужбі прокуратури повідомляють, що наразі «самооборонівця» оголошено в розшук.

Імені та прізвища підозрюваного у відомстві не називають. Як стало відомо Центру журналістських розслідувань, це Земенко Максим Володимирович, 29.04.1987 року народження.

  • В лютому 2019 року слідчий відділ ГУ в АРК та Севастополі оголосив у розшук керівників та учасників спецпідрозділу «Рубеж», який входив до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». У списку — особи, які були встановлені Центром журналістських розслідувань у спецпроекті «Шуцмани Путіна».
  • ЦЖР у лютому 2019 року опублікував імена тих, хто керував підрозділами допоміжної “цивільної” армії Путіна на блокпостах Севастополя.