Суд в Одесі покарав Ігоря Павловського роком «умовного» терміну

Ігор Павловський, фото: hromadske

Суддя Приморського районного суду Дмитро Осіік затвердив угоду про визнання винуватості між Ігорем Павловським та прокурором. Суд визнав винним Павловського у приховуванні злочину — нападу на Катерину Гандзюк. Та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі, звільнивши від відбування цього терміну з іспитовим строком на один рік.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на трансляцію засідання на YouTube-каналі Судової влади України.

«Визнаю угоду, визнаю свою винуватість. Також хочу публічно вибачитися перед Віктором Михайловичем (Віктор Гандзюк — ред.) за те, що так сталося. І перед покійною Катериною, що не дав повні покази у Шевченківському суді. Мені надходили постійні погрози від Мангера і я, як кажуть, злякався», — сказав Ігор Павловський під час судового засідання.

Раніше, під час судового засідання від 1 жовтня Павловський розповів, що під час спілкування з Олексієм Левіним зрозумів, що очільник Херсонської ОДА Владислав Мангер через помічника-консультанта депутата цієї ж ради Левіна замовив напад на активістку Катерину Гандзюк, яка також була радницею міського голови.

Через тиждень, 8 жовтня, Павловський розповів те ж саме під час допиту у Дніпровському райсуді Києва, де наразі слухається справа за обвинуваченням Владислава Мангера та Олексія Левіна в організації нападу на Катерину Гандзюк. Після цього його покази були взяті до уваги у провадженні.

Павловський залишиться в СІЗО, оскільки є підозрюваним в рамках іншої кримінальної справи, слідство у якій триває.

Нагадаємо:

  • У листопаді 2018 року Ігорю Павловському, помічнику колишнього нардепа Миколи Паламарчука, вручили підозру в організації нападу на Катерину Гандзюк. Через півроку прокуратура виокремила його справу в нове провадження і змінила підозру на «м’якшу» статтю — приховування злочину. Про це у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Ігор Павловський у «справі Гандзюк»: як вийти сухим із води».
  • Адвокат Ігоря Павловського Володимир Сергет заявив, що його клієнт підписав угоду про визнання винуватості під тиском. Ця угода передбачала, що Павловський має дати покази щодо замовника нападу на Катерину Гандзюк. Слідство вважає, що замовником нападу є Владислав Мангер.
  • 16 вересня 2020 року Ігор Павловський відкликав заяву про те, що підписав угоду зі слідством під тиском.
  • У Дніпровському районному суді Києва 28 серпня 2020 року розпочався судовий процес стосовно очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера та експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна у замовленні та організації нападу на Катерину Гандзюк.