Антикорсуд закрив провадження щодо недостовірного декларування Геннадієм Трухановим

Геннадій Труханов. Фото: file.liga.net

Вищий антикорупційний суд закрив справу щодо можливого подання недостовірних відомостей у декларації міського голови Одеси Геннадія Труханова.

«Кримінальне провадження закрили через те, що 27 жовтня 2020 року Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації)», — повідомили у суді.

На оскарження ухвали у прокурорів є сім днів.

У досудовому розслідуванні йшлося про електронну декларацію Труханова за 2017 рік, в яку не потрапили майно і доходи, що належать дружині мера: квартира в Одесі, паркомісця, автомобіль, корпоративні права тощо. Загальна вартість незадекларованого майна — майже 16,3 млн гривень.

На момент ухвалення рішення КСУ (тобто на 27 жовтня цього року) у ВАКС перебувало 17 кримінальних проваджень за ст. 366–1 КК України

  • 27 жовтня КСУ визнав неконституційною статтю 366–1 ККУ щодо кримінального покарання за недостовірне декларування. Рішення також закриває доступ до електронних декларацій, положення щодо контролю та перевірки цих документів та положення про відповідальність за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення.