Суд у Вінниці розгляне питання про звільнення від покарання чоловіка, якого 15 років шукали за підозрою у вбивстві

Березовський в суді та в розшуку. Фото: 20minut.ua

Вінницький міський суд розгляне клопотання про звільнення від покарання за строками давності чоловіка, який є обвинуваченим у вбивстві. Правоохоронці не могли розшукати його 15 років.

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

Підготовче засідання призначене у Вінницькому міському суді на 13 грудня 2020 року. Згідно інформації з розкладу судових засідань, обвинуваченим у справі є Михайло Березовський.

13 серпня суд першої інстанції обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згідно матеріалів досудового розслідування, у липні 2005 року чоловік здійснив чотири постріли в автомобіль Skoda Superb, від яких загинув пасажир авто. Про це 15 років тому писали місцеві журналісти.

Від 2005 року Михайло Березовський був оголошений в міжнародний розшук. А в серпні 2020 року нарешті отримав повідомлення про підозру, коли разом з адвокатом прийшов до поліції. При цьому, як вказано в ухвалі про обрання запобіжного заходу, коли Березовський добровільно з’явився до органів слідства 7 серпня, слідчий відмовився проводити з ним будь які слідчі дії та відпустив додому. Слідчий викликав його 12 серпня, тоді Березовський і був затриманий.

Відповідно до вказаних дат, розшукуваний прийшов до поліції через 15 років та 1 місяць після злочину. Давати покази в суді Березовський відмовився. Суд встановив, що підозрюваний жодним чином не переховувався від органів досудового розслідування.

Стаття 49 Кримінального кодексу передбачає звільнення від кримінальної відповідальності за строком давності, якщо від моменту вчинення особливо тяжкого злочину минуло 15 років. Підготовче засідання призначене у Вінницькому міському суді на 13 грудня 2020 року.