Житомирські прокурори пропустили строк на оскарження звільнення з в’язниці Василя Ганиша

Василь Ганиш (в центрі) проголошує останнє слово у Київському апеляційному суді, 30.01.2020 Фото: court.investigator.org.ua

Прокуратура Житомирської області не встигла подати клопотання на оскарження ухвали, якою було звільнено від відбування покарання засудженого за держзраду Василя Ганиша. А клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження суд відхилив.

Про це повідомляє Бюро судової інформації.

Суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко 1 жовтня 2020 року звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата ВР Криму Василя Ганиша за станом здоров’я.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури могли оскаржити ухвалу протягом 7 днів. Однак апеляційна скарга не була подана. Тому ухвала набрала законної сили 9 жовтня.

Житомирський апеляційний суд 11 листопада відхилив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, подане першим заступником Житомирської обласної прокуратури Олегом Мостиховським. Наразі прокуратура може оскаржити ухвалу до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців.

Адвокат Василя Ганиша розповів «Ґратам», що після виходу з в’язниці засуджений знаходиться на лікуванні.

Читайте також: