Чоловіка на Кіровоградщині покарали «умовно» за фінансування «ЛНР» та зберігання вибухівки

Олександрійський міськрайонний суд

Обвинувачений отримав два роки іспитового терміну за те, що перерахував 1560 гривень на потреби бойовиків, а потім отримав посилку з вибухівкою.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 17 грудня 2020 року.

За матеріалами кримінального провадження, чоловік у квітні 2020 року переказав 1560 гривень фінансової допомоги так званим «волонтерам Новоросії». Пізніше від представника інтернет-ресурсу, який збирає кошти, дізнався, що на ці гроші була придбана «гуманітарна допомога» бойовикам «ЛНР». Ці дії обвинуваченого кваліфіковані як фінансування терористичної організації (ч. 1 ст. 258–5 КК України).

Крім цього, у червні обвинувачений отримав посилку із боєприпасами, призначеними для вчинення вибуху в громадському місці на території Кіровоградської області. Там були три корпуси бойової ручної осколкової гранати типу Ф-1; два корпуси бойової ручної осколкової гранати типу РГД-5; п`ять уніфікованих бойових підривачів ручних гранат дистанційної дії типу УЗРГМ (УЗРГМ-2). Речі були вилучені під час липневого обшуку у домоволодінні обвинуваченого.

Чоловік підписав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд затвердив угоду та призначив йому 5 років позбавлення волі як основне покарання, але пом’якшив його до 2 років «умовного» строку.

Читайте також:

  • Богунський районний суд Житомира виніс вирок двом чоловікам за участь у терористичній групі, готування і незакінчений замах на скоєння терактів. Обидва обвинувачені у грудні 2014 року були передані на непідконтрольну Україні територію так званої «ДНР»
  • На Волині суд звільнив від відповідальності чоловіка, що хотів продати алкоголь силовикам «ДНР»