Київський апеляційний суд у лютому почне переглядати справу Василя Ганиша

Василь Ганиш у сесійній залі ВР Криму 11 квітня 2014 року. Скріншот з відео «Как принимали конституцию Крыма», youtube / «Крым Корр»

Справа засудженого за державну зраду, а потім звільненого від відбування покарання ексдепутата ВР Криму Василя Ганиша буде переглянута в Київському апеляційному суді.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу від 16 грудня 2020 року.

Колегія суддів у складі Юрія Семенцова, Ольги Капічон та Ірини Ященко 11 лютого 2021 року почне повторний розгляд справи Василя Ганиша. Новий розгляд був призначений Верховним судом 1 грудня 2020 року.

Суд касаційної інстанції вирішив, що в апеляції не були належним чином перевірені доводи апеляційних скарг – суд лише обмежився перерахуванням доказів, покладених в основу вироку, та загальним формулюванням про доведеність винуватості Василя Ганиша.

Нагадаємо:

Ексдепутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш був засуджений 19 листопада 2018 року до 12 років позбавлення волі вироком Дніпровського районного суду за обвинуваченням у державній зраді. Київський апеляційний суд 30 січня 2020 року підтвердив вирок, який набув законної сили.

1 жовтня 2020 року суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата ВР Криму Василя Ганиша за станом здоров’я. Після виходу з в’язниці колишній депутат знаходиться на лікуванні.