НАБУ заявляє про безпрецедентне втручання у своє розслідування з боку Офісу генпрокурора

Олег Татаров

У Національному антикорупційному бюро заявляють про безпрецедентне в історії України втручання в розслідування НАБУ з боку Офісу генпрокурора — справа, в якій фігурує Татаров, була передана до СБУ, хоча її розслідуванням займалося НАБУ.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

В антикорупційному бюро заявляють, що рішення про передачу справи до СБУ було ухвалене таємно, без консультацій із НАБУ та САП: «під покровом ночі: відповідна відмітка в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зроблена о 23:42».

Детективи НАБУ мають докази того, що заступник керівника Офісу Президента, у минулому — топпосадовець державної компанії «УкрБуд» — причетний до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України. Татаров вже повідомлений про підозру.

Сьогодні, 24 грудня, Вищий антикорупційний суд України мав обрати Татарову запобіжний захід.

З огляду на його ключову роль у корупційній схемі, слідство клопотало про тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн грн. Щоб унеможливити обрання запобіжного заходу, справу для розслідування передали СБУ, довівши цей факт до відома прокурорів САП о 9 ранку.

«Замість захисту інтересів держави, яка зазнала збитків через дії підозрюваного, Офіс Генерального прокурора фактично став на його особистий захист. Такі дії повністю дискредитують орган державної влади, чия діяльність має ґрунтуватися на верховенстві права, законності та справедливості, неупередженості та об’єктивності. Всім цим ОГП знехтував заради захисту чиновника, підозрюваного у корупції», — йдеться у повідомленні НАБУ.