Окружний суд Гааги може почати слухати справу MH17 по суті 7 червня 2021 року

Якщо розслідування триватиме належним чином, суд розпочне слухання справи MH17 по суті у понеділок 7 червня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Окружного суду Гааги в Нідерландах.

У середу, 25 листопада 2020 року, у кримінальному провадженні MH17 було завершено досудовий етап. Суд передав судовий розгляд слідчому магістрату справу для додаткового розслідування. Наразі слідчий магістрат повідомив суд про прогрес у цьому розслідуванні. На основі цієї інформації суд склав попередній графік.

Наступне слухання відбудеться у понеділок, 1 лютого 2021 року. Під час нього суд перевірить як проходить це додаткове розслідування, а також статус позовів про відшкодування збитків, поданих родичами загиблих.

Якщо розслідування слідчим магістратом триватиме належним чином, суд розпочне слухання справи по суті у кримінальному процесі MH17 у понеділок 7 червня 2021 року.

Нагадаємо, 9 березня цього року почався процес у справі щодо збитого над Донбасом літаку рейсу MH17, розслідування якої веде міжнародна слідча група.

Прокуратура Нідерландів висунула звинувачення трьом росіянам і одному українцю у вбивстві 298 пасажирів і членів екіпажу рейсу MH17.

Заочно перед судом постали: колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін, полковник ГРУ Сергій Дубінський, підполковник ВДВ Олег Пулатов і бойовик «ДНР» Леонід Харченко.

Росіянин Олег Пулатов юридично присутній на слуханнях — його інтереси представляє команда адвокатів.