Прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову прокурор Офісу Генерального прокурора відкликав подане клопотання. Прокурор Андрій Грицан заявив, що підозра Татарову не є обґрунтованою.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на трансляцію засідання.

«Прокурор відкликає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Татарова, у зв’язку з тим, що на даний час ми не можемо повністю стверджувати, що підозра була пред’явлена обґрунтовано. З даних матеріалів, які нам були надані нещодавно, в повному обсязі ми не змогли з ними ознайомитися. На наші запити нам їх не надали. Крім того, під час обрання запобіжного заходу відносно осіб, прокурору потрібно доводити, що вона (підозра, — ред.) обгрунтована. Стверджувати, що вона обґрунтована ми не можемо», — сказав під час судового засідання прокурор Андрій Грицан.

Заяву прокурора слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін задовольнив. Матеріали клопотання про обрання запобіжного заходу були повернуті прокурору.

Керівник ГО «Центр протидії корупції» Віталій Шабунін назвав дії прокурорів «корупційним шабашем».

Нагадаємо:

  • Кримінальне провадження, в якому фігурує Олег Татаров, стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. 
  • 18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Олегу Татарову. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.
  • 24 грудня була оприлюднена інформація, що Офіс генпрокурора передав справу з НАБУ до СБУ. У НАБУ заявили, що Офіс генпрокурора здійснює безпрецедентне в історії України втручання в розслідування бюро.