Верховний суд скасував вирок Василя Ганиша. Справа буде переглянута

Василь Ганиш після засідання Київського апеляційного суду 30 січня 2020 року

Єдиний засуджений колишній депутат ВР Криму знову став обвинуваченим. Його справа про державну зраду буде переглянута в апеляційній інстанції. Вирок, який набув законної сили — скасовано.

Про це повідомив у facebook адвокат Олександр Тананакін.

«Верховний Суд скасував рішення апеляційного суду та направив на новий розгляд справу єдиного засудженого колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша», — написав Тананакін.

Касаційний кримінальний суд Верховного суду розпочав провадження у справі Василя Ганиша у серпні 2020 року. Справу слухала суддя Валентина Щепоткіна.

Нагадаємо:

Ексдепутат Верховної Ради Криму Василь Ганиш був засуджений 19 листопада 2018 року до 12 років позбавлення волі вироком Дніпровського районного суду за обвинуваченням у державній зраді. Київський апеляційний суд 30 січня 2020 року підтвердив вирок, який набув законної сили.

1 жовтня 2020 року суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата ВР Криму Василя Ганиша за станом здоров’я. Після виходу з в’язниці колишній депутат знаходиться на лікуванні.