Контррозвідники СБУ затримали розвідника НЗФ «ЛНР»

Фото: СБУ

За результатами вдалої спецоперації контррозвідники СБУ затримали учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», який брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС та виконував розвідувальні завдання у Луганській області.

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Слідчими та оперативниками встановлено, що мешканець Луганщини у 2014 році приєднався до так званого «3-го Станично-Луганського батальйону десантно-штурмової бригади» НЗФ «ЛНР». Згодом продовжив злочинну діяльність на посаді розвідника у складі так званої «окремої розвідувальної роти 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР». Контррозвідники встановили, що бойовик виконував розвідувальні завдання у районі Станиці Луганської, Чорнухино та Дебальцево», – йдеться у повідомленні.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч.2 ст.260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.