КПГ: Севастопольський «суд» притягнув 12 осіб до адмінвідповідальності за акції на підтримку Навального

Акція на підтримку Олексія Навального, Севастополь, 23.01.2021 Фото: sevkor.ru

В окупованому Севастополі так званий «Ленінський районний суд» ухвалив 12 постанов про призначення адміністративного покарання за участь 23 січня в акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«У період з 22 по 24 січня «суддя Ленінського районного суду Севастополя» Андрій Грачов виніс 12 постанов про призначення покарання за ст. 20.2 КоАП РФ (участь в несанкціонованому масовому заході) за участь в акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Переслідуванню піддавалися як жителі Севастополя, які вийшли на мітинг, так і ті, хто запрошував в соціальних мережах брати участь в мирному зібранні», – розповіли правозахисники.

Так, 22 січня на 5 діб заарештований Ілля Заїка за публікацію часу і місця проведення акції.

23 січня винесено 3 постанови про призначення покарання за участь в акції щодо Володимира Гречишкіна, Дмитра Бражникова, Артема Лукашова (ст. 20.2 КоАП РФ).

На сайті «суду» опубліковані 2 постанови про призначення покарання. Володимира Гречишкіна засудили до 20 годин обов’язкових робіт, Артема Лукашова – до 5 діб арешту.

24 січня винесено 8 постанов за ст. 20.2 КоАП РФ3 – щодо В’ячеслава Нєєвіна, Олександра Крицького, Сергія Лукашова, Олександри Баклицької, Анастасії Глушенко, Максима Бичкова, Андрія Кравцова і Максима Розума.

На сайті «суду» опубліковані 5 постанов про призначення покарання. Вячелав Нєєвін засуджений до однієї доби адмінарешту, Олександр Крицький і Олександра Баклицька – до 3 діб, Сергій Лукашов та Анастасія Глушенко – до 5 діб арешту.

Як повідомив виданню «ОВД-инфо» Андрій Кравцов, його заарештували на 7 діб.

«Застосування дозвільної, а не сповіщувальної процедури при проведенні мирних зібрань є порушенням свободи мирних зібрань, арешт учасників мирних зібрань також порушує право на свободу та особисту недоторканність», – нагадали в КПГ.

Нагадаємо: