Кримський «суд» 1 лютого почне розглядати справу щодо українського військового Добринського

Український військовослужбовець Євген Добринський Фото: ТАСС

В окупованому Криму «Джанкойський районний суд» 1 лютого розпочне розгляд по суті справи щодо українського військового Євгена Добринського, якого ФСБ затримала 30 травня 2020 року поблизу адмінкордону з півостровом і обвинувачує в «незаконному перетині держкордону РФ».

Про це пише видання Крим.Реалії, якому інформацію повідомив кримський адвокат Іслям Веліляєв.

Він зазначив, що «суд» продовжив Добринському арешт ще на три місяці.

«Було вже засідання перше попереднє. Було друге, на яке не прийшли співробітники прикордонної служби», – сказав Веліляєв.

При цьому він стверджує, що українські державні структури не цікавляться справою Добринського.

У Криму стосовно Добринської було порушено кримінальну справу «про незаконний перетин державного кордону РФ». Пізніше йому додали ще одне обвинувачення – «контрабанда наркотиків». Адвокат Веліляєв відкидає ці звинувачення і вважає, що наркотики були підкинуті.

Нагадаємо:

  • 30 травня 2020 року на Херсонщині в районі півострова Чонгар біля адмінкордону з Кримом пропав військовослужбовець, який ніс службу на спостережному посту. За попередніми даними військової служби правопорядку в ЗСУ, військовий був викрадений. Біля спостержного поста були виявлені сліди боротьби. Євген Добринський служить в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.
  • 2 червня 2020 року ФСБ визнала, що Євген Добринський знаходиться на території окупованого півострова. Спецслужба РФ стверджує, що український військовий нібито сам перетнув «держкордон РФ» і був затриманий «у стані алкогольного сп’яніння».
  • 3 червня 2020 року в Криму «Київський районний суд» Сімферополя заарештував українського військовослужбовця Євгена Добринського.