Нацполіція має інформацію, що може вказувати на замовників вбивства Шеремета

Павло Шеремет

Національна поліція отримала «інформацію, що представляє інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета» в грудні 2020 року за допомогою Служби зовнішньої розвідки.

Про повідомила пресслужба правоохоронної структури після того, як ЗМІ поширили інформацію про ймовірні наміри режиму Олександра Лукашенка організувати вбивство журналіста.

«Документи та аудіозаписи, крайні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з точки зору встановлення замовників злочину», — йдеться у повідомленні. «На даний момент слідство Нацполіції отримали дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника переданої інформації запросили для проведення необхідних слідчих дій».

Нагадаємо:

  • У 2012 році спецслужби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета, що було здійснено 4 роки потому.
  • Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008–2012 роках Вадима Зайцева, передані «УП» білоруською опозицією, «Білоруський народний трибунал», бельгійське видання EUobserver.
  • На записі звучать слова Вадима Зайцева під час інструктажу співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ «Альфа».
  • У тому числі на записі обговорюється спосіб вбивства Павла Шеремета, який у той час жив і працював у Росії. Ставиться завдання його підірвати. І зробити це так, щоб вбивство це стало публічним сигналом.