ЦПК: Антикорсуд відмовився продовжити розслідування справи «плівок Вовка»

Вищий антикорупційний суд

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк відмовився продовжувати розслідування кримінального провадження щодо створення злочинної організації і захоплення влади, у якому фігурує голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк.

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

«Детективи просили ще два місяці для проведення розслідування, адже воно закінчується 17 січня. Раніше Біцюк подовжував цей строк без проблем. Сьогодні не зробив цього… Причини ми не знаємо, адже немає повного рішення. Скоріш за все, ми його і не дізнаємося, бо у цій справі рішення не публікують назагал», — йдеться у повідомленні ЦПК.

Раніше, 5 січня цей же суддя Біцюк відмовився застосувати примусовий привід судді Вовка, який ігнорує засідання, до Вищого антикорупційного суду.

Наразі на ресурсах ВАКС ще немає оприлюдненої позиції щодо ухваленого рішення.

Нагадаємо:

  • 26 липня 2019 року НАБУ та ГПУ провели обшуки в Окружному адміністративному суді Києва в рамках розслідування «організації суддями ОАСК винесення завідомо неправосудних судових рішень щодо протестувальників на Майдані у 2013–2014 роках і втручання у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі ВККС». Незабаром був оприлюднений запис розмов голови ОАСК Павла Вовка.
  • Подробиці — читайте у матеріали Бюро судової інформації (проект Центру журналістських розслідувань) «Плівки Вовка»: що відбувається в ОАСК?».