Антикорсуд скасував виправдувальний вирок Геннадію Труханову

Геннадій Труханов. Ілюстрація: vybory.24tv.ua

Судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Віктор Панкулич, Ігор Панаїд та Сергій Бондар скасували виправдувальний вирок одеському міському голові Геннадію Труханову. Кримінальне провадження буде відправлено на новий розгляд до Вищого антикорсуду.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Апеляційна палата ВАКС 11 лютого 2021 року задовольнила апеляційні скарги прокурорів САП щодо скасування вироку Малиновського районного суду міста Одеси, яким виправдано Одеського міського голову та інших осіб у так званій справі Одеського «Краяну».

Суд прийняв таке рішення через виявлені помилки, допущені під час прийняття рішення судом першої інстанції, та ухвалив задовольнити апеляційні вимоги прокурора в повному обсязі.

Ухвалою колегії суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду справу скеровано на новий розгляд до Вищого антикорупційного суду. Вказана ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та не підлягає оскарженню.

За матеріалами справи «Краяну», одеський міський голова та інші особи обвинувачувались у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

Справа розглядалась в Малиновському районному суді міста Одеса з жовтня 2018 року. Малиновський районний суд міста Одеси 4 липня 2019 року оголосив виправдувальний вирок Одеському міському голові та іншим особам.