Cуд «умовно» покарав чоловіка за продаж фільмів жахів та крадіжку з вбиральні

Ленінський районний суд Запоріжжя, фото: wikimapia.org

У лютому 2018 року мешканець Запоріжжя продав два диски, на яких були записані дві частини фільмів жахів кінця минулого століття. Також в обвинувальному акті були епізоди крадіжки з вбиральні супермаркету та спроби проникнення в приміщення під охороною.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Ленінського районного суду Запоріжжя від 26 січня 2021 року.

За матеріалами провадження, чоловік 7 лютого 2018 року, зустрівшись із покупцем біля кафе «Макдональдс», продав за 150 гривень диск із відеозаписом під назвою «Лики Смерти 3 Лица Смерти 3 Faces of Death 3».

Те ж саме зробив і 9 лютого, але на диску вже була наступна частина фільму. Судово-мистецтвознавча експертиза підтвердила, що відеоматеріали є творами, які пропагують культ жорстокості та насильства. Ці дії слідством були кваліфіковані за за частинами 2, 3 статті 300 Кримінального кодексу України (розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості).

Крім того, 21 квітня 2020 року, чоловік перебував у вбиральні супермаркету, де зірвав зі стіни сушарку для рук вартістю 666 гривень, яку вкрав. Цей епізод кваліфікований за частиною 2 статті 185 ККУ (крадіжка).

Також у грудні 2017 року чоловік проник до 1-го поверху нежитлового приміщення, але його дії були помічені охоронцями, які затримали його поблизу дверей, які вели до приміщення ветеринарної аптеки. Ці дії потрапили під статтю 162 КК України (порушення недоторканності житла).

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів визнав повністю, підтвердив усі обставини, вказані в обвинувальних актах.

Суд призначив чоловіку покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, однак пом’якшив його до 1 року «умовного» терміну. Вирок ще може бути оскаржений в апеляційній інстанції. Раніше чоловік вже був чотири рази засуджений за дрібні злочини.