Голова ОАСК Вовк має бути примусово доставлений в Антикорупційний суд

Фото: Українські новини

Суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Біцюк задовольнив клопотання детективів НАБУ про примусовий привід голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

«Вовк, підозрюваний у створенні злочинної організації і захопленні влади, від осені ігнорує засідання, прикриваючись суддівським імунітетом. А все тому, що зашкварена Вища рада правосуддя не дала дозволу на арешт Вовка. Але заборони примусово доставити Вовка в законодавстві немає, треба лише дозвіл слідчого судді, який сьогодні НАБУ й отримало», — йдеться у повідомленні ЦПК. «І це сталося попри надзвичайний тиск Вищої ради правосуддя на суддів ВАКС, зокрема на Біцюка, щодо якого відкрили дисциплінарну справу за скаргами адвокатів суддів ОАСК».

Нагадаємо:

  • У липні 2020 року НАБУ оприлюднило «плівки Вовка», де, схоже, голова суду та суддя обговорювали, як будуть «владу захоплювати». Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав фальсифікованими.
  • НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.
  • У грудні 2020 року стало відомо, що Вовк вже понад 3 місяці не з’являється на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід.