Поліцейські хотіли вручити адмінпротокол активісту Роману Маселку, але передумали

Роман Маселко, фото: Слідство.Інфо

Кілька співробітників Національної поліції вдень 26 лютого прийшли в офіс активіста та громадського діяча Романа Маселка. Вони хотіли зачитати йому протокол про нібито адміністративне порушення. Однак, несподівано поліцейські встали і пішли геть, не дочитавши протокол.

Про це повідомляє журналіст «Слідства.Інфо» з місця події.

Поліцейські хотіли вручити Маселку протокол нібито про те, що у нього був конфлікт інтересів, коли він перевіряв на доброчесність суддю Тетяна Скочок, яка працює в Окружному адміністративному суді міста Києва. Примітно, що раніше Скочок довгий час працювала помічницею ексзаступника голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Портнова.

Заяву проти Маселка подала сама суддя ОАСК Скочок. Із тексту протоколу випливає, що Маселко раніше подавав адміністративний позов до ОАСК, цей позов потрапив до Скочок і вона відмовила у задоволенні цього позову. Потім Маселко вже як член Громадської ради доброчесності готував висновок щодо цієї судді. Поліцейські вважають, що Маселко «вирішив помститися» судді.

Протокол так і не був вручений. Поліцейські не взяли пояснень у Маселка та не вручили йому документи. Роман Маселко заявляє, що поліцейські могли проводити щодо нього оперативні заходи та стеження. За його словами, у справі про адмінпорушення це є незаконним.

Роман Маселко пов’язує ці дії поліцейських із запланованою акцією на підтримку Сергія Стерненка.