Суд «умовно» покарав трьох чоловіків за катування струмом знайомого

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Обвинувачені визнали вину в тому, що наносили чоловіку тілесні ушкодження, били його струмом. Вони хотіли, щоб той зізнався, що користувався чужими речами без дозволу.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на вирок Білоцерківського міськрайонного суду Київської області від 5 лютого 2021 року.

Суд затвердив угоду про визнання вини між трьома обвинуваченими та прокурором Білоцерківської місцевої прокуратури Орестом Шлапацьким.

За матеріалами кримінального провадження, 10 квітня 2019 року близько 22 години один з чоловіків запросив до себе потерпілого, для з’ясування відносин з приводу того, що останній без дозволу приходив до його домоволодіння та без дозволу брав у користування особисті речі одного з обвинувачених.

Коли потерпілий прийшов до будинку, то його там вже чекали троє. Вони почали вимагати щоб останній зізнався у тому, що брав чуже майно, але той заперечував. Троє чоловіків утримували свого знайомого в приміщенні літньої кухні, нанесли йому не менше восьми ударів руками та ногами по голові та тілу, під’єднали оголений електропровідний дріт напругою 220 Вт до рук потерпілого та час від часу били його струмом.

Ці дії слідство кваліфікувало за статтями: ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України. Обвинувачені визнали вину. Суд затвердив підписані угоди та призначив кожному з трьох чоловіків по 4 роки позбавлення волі основного покарання, яке пом’якшив до 2 років «умовного» строку.