У СІЗО Краснодара у політв’язня Рустема Шейхалієва забрали ліки — адвокатка

Рустем Шейхалієв. Фото: memohrc.org

Адвокатка фігуранта другої сімферопольської справи «Хізб ут-Тахрір» Рустема Шейхалієва Еміне Авамілєва заявила про погіршення здоров’я свого підзахисного, який перебуває під арештом у Росії. Вона також стверджує, що адміністрація слідчого ізолятора конфіскувала в нього медикаменти, мотивуючи це тим, що «в СІЗО були випадки самогубства за допомогою медикаментів».

Про це пише zmina.info з посиланням на «Кримську солідарність».

Адвокатка вказує на значне погіршення здоров’я її підзахисного і повідомляє, що слідчі з управління ФСБ викликали йому швидку допомогу, бо в нього почався гіпертонічний криз. Утім, для прокурора це не стало переконливим доказом. Він наполягав під час судового засідання на продовженні запобіжного заходу Шейхалієву.

За її словами, наразі Шейхалієв «відчуває постійні головні болі й потребує ліків». Вона також повідомила, що її підзахисний уже шість діб перебуває в Краснодарі, куди його етапували із Сімферополя з численними порушеннями правил транспортування. Підсудних транспортували понад 10 годин і не давали вийти в туалет.

ZMINA надіслала до СІЗО Краснодара та Федеральній службі виконання покарань запит про коментар.

Нагадаємо:

  • 27 березня в Криму російські силовики провели обшуки в 25 будинках кримських татар. Обшуки пройшли в селі Строганівка Сімферопольського району і в мікрорайоні Кам’янка Сімферополя. У мікрорайні Кам’янка силовики побили і затримали кілька кримських татар біля будинку місцевого жителя Рустема Шейхалієва.