Обшуки в Генічеську: слідчі отримали дозвіл на вилучення документів відділу Держгеокадастру

Арабатська стрілка Фото: investigator.org.ua

Слідчі Нацполіції вважають, що службові особи сільрад Генічеського району та відділу Держгеокадастру неправомірно передавали у власність земельні ділянки для подальшого їх продажу.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на публікацію видання ksinside.com та матеріали Єдиного державного реєстру судових рішень.

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіції отримали дозвіл на проведення обшуку в приміщенні відділу Держгеокадастру у Генічеському районі Херсонської області. Слідчі дії проводилися на підставі ухвали Печерського районного суду від 19 лютого 2021 року. Ухвала наразі відсутня в ЄДРСР, її опублікувало видання «Херсон наизнанку».

Слідчі вважають, що службові особи Щасливцевської та Стрілківської сільських рад Генічеського району змовилися зі службовими особами проектних організацій, Держгеокадастру, з метою отримання неправомірної вигоди, підробили документи щодо землеустрою та передавали у власність підконтрольним громадянам земельні ділянки для подальшого продажу. Земельні ділянки розташовані в межах прибережних захисних смуг.

Видання «Новий візит» 10 березня повідомило про обшуки в колишніх Щасливцевській і Стрілківській сільрадах. У Єдиному державному реєстрі судових рішень міститься ухвала Печерського районного суду Києва від 15 лютого 2021 року, якою надано дозвіл на проведення обшуку у приміщенні Щасливцевської сільської ради.

Хоча необхідність обшуку в ухвалі обгрунтована обставинами, які не мають стосунку до земельних ділянок в Генічеському районі, суддя Бортницька дозволила здійснити вилучення:

  • всіх документів щодо передачі у власність, надання у користування, в тому числі в оренду, зміни цільового призначення, вилучення (викупу) земельних ділянок Щасливцевською сільською радою Генічеського району Херсонської області в період 2018–2021 років фізичним та юридичним особам;
  • рішень, інших документів органів державної влади та місцевого самоврядування щодо затвердження у період 2018–2021 генеральних планів с. Щасливцеве Генічеського району Херсонської області;
  • комп`ютерної техніки, цифрових носіїв інформації, на яких може міститися інформація, що має значення для досудового розслідування, шляхом зняття копії інформації.

Нагадаємо: