Суд призначив 13 років ув’язнення за вбивство сусіда та собаки

Житомирський апеляційний суд, фото: zta.court.gov.ua

Колегія суддів у складі Ярослава Слісарчука, Світлани Бережної та Володимира Ляшука залишила в силі вирок першої інстанції Сергію Туніку, якого за вбивство людини та собаки на 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Житомирського апеляційного суду від 15 березня 2021 року.

За матеріалами кримінального провадження, 5 березня 2020 року чоловік вбив свого собаку на ім’я «Потап», вдаривши його ножем п’ять разів. Собака був прив’язаний до будки. Слідство кваліфікувало цей епізод за частиною 3 статті 299 ККУ (вбивство тварини з особливою жорстокістю). За ці дії суд призначив 7 років ув’язнення.

Після цього на подвір’я будинку прийшов чоловік, який проживав в другій половині цього ж домоволодіння. Як написано у вироку, знайомі мали тривалі неприязні стосунки. Виникла сварка, під час якої один вбив другого — кваліфікація за статтею 115 КК України. Суд визнав чоловіка винним та призначив 12 років позбавлення волі.

Шляхом часткового складання призначених покарань, обвинуваченому Туніку призначено остаточне покарання — 13 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили 15 березня 2021 року.