Суд виправдав екснардепа Пашинського

Фото: Васильківський міськрайонний суд Київської області

Васильківський міський районний суд Київської області виправдав колишнього народного депутата Сергія Пашинського, обвинуваченого у завдаванні тяжких тілесних ушкоджень В’ячеславу Хімікусу.

Про це повідомляє Васильківський міськрайонний суд Київської області, видання «Українська правда».

«Проголошено вирок по кримінальній справі № 362/3595/20 за обвинуваченням Пашинського С.В. за ч. 1 ст. 121 КК України», — йдеться у повідомленні суду.

Адвокати Пашинського повідомили, що суд ухвалив виправдальний вирок. Прокуратура ще може подати апеляцію на рішення суду.

У березні потерпілий у справі Хімікус відкликав цивільний позов. Хімікус повідомив суду, що йому виплатили компенсацію, і він відмовляється від претензій щодо Пашинського.

Хімікус не назвав суму компенсації, проте зазначив, що вона менша за 1,5 млн грн, які він вимагав у позові. Він також не розповів, хто передав йому гроші, але зазначив, що з Пашинським не зустрічався.

Нагадаємо:

  • У грудні 2016 року в одному із сіл Київської області тодішній депутат Сергій Пашинський прострелив ногу чоловіку, який начебто намагався напасти на депутата зі скляною пляшкою. Спочатку Пашинський говорив, що стріляв після того, як його повалили на землю, але згодом змінив свідчення і підтвердив, що стріляв стоячи.