Гладковський-молодший приїхав до САП, де йому вручили обвинувальний акт — речниця спецпрокуратури

Ігор Гладковський, фото з сайту ua.interfax.com.ua

Фігурант справи «Оптимумспецдеталь» Ігор Гладковський з’явився до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомила Радіо Свобода речниця установи Ольга Постолюк.

«Він (Гладковський – ред.) з’явився до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йому було вручено обвинувальний акт і найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті», – розповіла Постолюк.

22 квітня НАБУ оголосило в розшук Ігоря Гладковського у справі про ймовірну корупцію в оборонних закупівлях. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що Гладковський виїхав за межі України.
Як стверджують у НАБУ, Гладковський не з’являвся до САП на виклик 16, 20 і 21 квітня.
Слідство вважає, що Ігор Гладковський, який є сином тодішнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, сприяв тому, що в 2015-2017 роках компанія «Оптимумспецдеталь» отримувала преференції при уклдаенні договорів та розрахунків з підприємствами концерну «Укроборонпром». Сам він відкидає звинувачення.

Нагадаємо:

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info, опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Зокрема як «прокладку» вони використовували підприємство Порошенка «Кузня на Рибальському», через яку провели 70 мільйонів гривень від угоди з Київським бронетанковим заводом.