Гладковський молодший прийшов до суду без адвоката. Засідання відклали

Ігор Гладковський, фото з сайту ua.interfax.com.ua

Вищий антикорупційний суд не зміг провести підготовче судове засідання у справі Ігоря Гладковського через неявку його адвоката.

Адвокат Гладковського Сергій Козій не прибув до суду, оскліьки, за його повідомленням, він поїхав у відрядження у Новоград-Волинському, що у Житомирській області.

Прокурор заперечив проти відкладення підготовчого засідання, зазначивши, що це судове засідання є важливішим, аніж слідча дія, на яку поїхав адвокат.

Обвинувачений Гладковський сказав, що бажає бачити захисника в судовому засіданні. Підготовче слухання було перенесено на 17 травня.

Нагадаємо, Ігор Гладковський – син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Він підозрюється в отриманні 950 тисяч гривень неправомірної вигоди у справі, що стосується компанії “Оптимумспецдеталь”.

25 лютого 2019 року команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, у якому стверджується, що Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (раніше мали прізвище Свинарчук – Ред.), спільно з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 мільйонів гривень. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні експерший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером тодійшнього президента України Петра Порошенка, екскерівник “Укрспецекпорту” та голова держконцерну “Укроборонпром” Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадовці держконцерну.

У матеріалі зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, однією яких нібито був завод “Кузня на Рибальському”, що на той момент належав Порошенку.