Нацрада оштрафувала телеканали “Наш” та Newsone

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканали “Наш” і Newsone. Сума штрафів сягнула 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє Нацрада, публікуючи результати перевірок “Наш” і Newsone.

В ефірі телеканалу “Наш” висловлював антиукраїнські “погляди” представник так званої “ЛНР” Родіон Мірошник. За наявність закликів до насильницької зміни конституційного ладу України, розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті “Наш” отримав штраф – 114 067 грн.

Такий же штраф канал отримав за відеоролик “НАША (НЕ)ЗАЛЕЖНІСТЬ? НАШ ПОКАЖЕ”. Творчі засоби у відео були спрямовані на розпалювання ворожнечі між прихильниками і противниками незалежності України, на ескалацію ненависті. Також “Наш” отримав попередження, бо показував голосування “Володимир Путін (російський президент – УП) заслуговує на Нобелівську премію миру?”.

Телеканалу Newsone винесли три попередження і штраф на 114 067 грн за заклики до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті. Зокрема там стверджували, що значна кількість євреїв служила у військах нацистського Третього Рейху та про існування єврейських дивізій СС.

Крім того, в ефірі Newsone назвали “вбивцею” Сергія Стерненка.

Також у Newsone транслювали пропагандистські твердження Володимира Путіна та зустріч нардепа ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука з Путіним,  де обговорювалися “взаємовідносини Російської Федерації з Україною, постачання російської вакцини від СОVID – 19 “Супутник V” в Україну, святкування 75-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, з редакційним коментарем телеканалу”.