Суд відмовив у позові щодо скасування санкцій проти телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK

Касаційний адміністративний суд. Фото: Wikipedia, Wadco2

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду повністю відмовив у задоволенні позову від громадянина України щодо скасування указу президента України Володимира Зеленського про санкції проти телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Про це 26 квітня повідомляється на сайті Верховного Суду.

Рішення може бути оскаржене до Великої палати Верховного Суду, йдеться в повідомленні.

Водночас суд переніс на 14 червня розгляд ще двох справ за позовами ТОВ “Лідер ТВ” (“112 Україна”) та ТОВ “Новини 24 години” (NewsOne) щодо скасування указу про запровадження санкцій.

Зокрема, розгляд позову каналу “112 Україна” перенесено через самовідвід двох суддів у справі, оскільки вони не мають доступу до державної таємниці.

“Відомості, які становлять державну таємницю, наявні в документах, надісланих Службою безпеки України на адресу режимно-секретного відділу Верховного Суду”, – уточнюється в інформації на сайті суду.

Загалом на судовому розгляді станом на 27 квітня 2021 року перебуває ще сім позовних заяв, якими оскаржується Указ президента від 2 лютого 2021 року № 43/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Нагадаємо:

  • Касаційний суд відмовив у позові правозахиснику Роману Лихачову щодо оскарження застосування санкцій до телеканалів, зокрема, «112», ЗІК» та NewsOne». Юрист впевнений, що майбутні позови телеканали виграють.