Суд звільнив Стерненка та Демчука з-під варти та відправив під домашній арешт

Фото: Суспільне. Одеса

Колегія суддів Одеського апеляційного суду частково задовольнила скаргу адвокатів щодо зміни запобіжного заходу для екслідера одеського осередку “Правого сектору” Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука. Про це повідомляє Суспільне:Одеса.

Адвокати клопотали про звільнення Стерненка та Демчука з-під варти. На думку сторони захисту, обвинувачені перебувають в СІЗО незаконно, оскільки рішення суду, яке оголосив суддя Віктор Попревич, наразі не набрало законної сили.

Адвокати Масі Найєм та Андрій Писаренко переконані, що Попревич не мав права обирати такий запобіжний захід, оскільки не було відповідного клопотання прокуратури. Відповідно, на думку захисту, суддя самостійно вирішив відправити Демчука та Стерненка до СІЗО.

Прокурорка Ганна Коломійчук заперечила закиди адвокатів. За її словами, прокуратура за декілька місяців до вироку подавала клопотання про тримання Стерненка й Демчука під вартою, тож рішення Попревича є законним та мотивованим. Крім того Коломійчук наголосила, що тримання обвинувачених під вартою – нормальна судова практика, яка зустрічається навіть в європейських судах.

Нагадаємо:

  • Приморський районний суд Одеси призначив колишньому лідеру місцевого осередку «Правого сектору«Сергію Стерненку 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Вирок ухвалений у справі щодо нібито викрадення ексдепутата Сергія Щербича у 2015 році